АНДЕРСОН ЛУИС ДЕ АБРЕУ ОЛИВЕЙРА
 

 

 

08.Андерсон Луис Де Абреу Оливейра

Считан за новия Роналдиньо, бразилския вундеркинд Андерсон пристига на Олд Трафорд през Юли 2007г.

Има невероятна прилика между тези двама играчи, не само по външен вид. Подобно на геният от Барселона, Андерсон е изключително талантлив и арсенала му от умения със сигурност ще смае Премиършип.

И Андерсон и Роналдиньо започват своите кариери в бразилския Гремио, като Андерсон Луис де Абреу Оливеира се присъединява към клуба от Порто Алегре на крехката възраст от 5 години.

Дебюта си за бразилския отбор Андерсон прави през 2004г на 16 години. Въпреки това бразилеца гради репутация най-вече от участието си в националните гранитури на Селесао.

Полузащитникът блести с Бразилия през 2005г на Южно-Американското първенство за играчи до 17 години и на световното първенство за младежи до 17г, като печели златната топка на Адидас за най-ценен играч.

През Ноември 2005г, страхотен гол на Андерсон праща Гремио в първия ешалон на Бразилия и убеждава Порто да подпише с младока през Януари 2006. С португалския отбор бразилеца продължава добрите си игри и печели много награди, включително и шампионата през 2005/2006 и 2006/2007, въпреки, че контузия го изкарва от почти целия минал сезон.

Сър Алекс Фъргюсън и дясната му ръка Карлос Кейрош са очевидно впечатлени от качествата му и се преборват с конкуренцията на Барселона за подписа на Андерсон. Полузащитникът ще се бори с Нани, Роналдо и Райън Гигс за титулярното място. Любимата му позиция е ляво крило, но може да играе и в централната зона на полузащитата.

На международно ниво, Абреу си заслужва повиквателна за мъжкия отбор на Селесао през лятото на 2007г. като играе за страната си в Копа Америка.

 
 
 
This website is in no way authorised by Manchester United PLC. © Copyright by mmaster 2005. All Rights Reserved.