КРИСТИАНО РОНАЛДО
 

 

 

07. КРИСТИАНО РОНАЛДО

 

За трисезонния си престой на Олд Трафорд серията от финтове на португалеца и по двете крила кара защитниците да изглеждат смешни и го прави любимец на феновете.

Точно техниката на Роналдо, която той умело показва в един приятелски мач срещу Юнайтед, кара Сър Алекс Фъргюсън да привлече младока от Мадейра за 12,24 милиона паунда през Август 2003г.

Още с пристигането си на "тетъра на мечтите" Роналдо започва да показва невероятните си умения.Страхотен пробив с 30-тата минута срещу Болтън само подсказва какво ще предстой до края на първия му сезон като играч на Манчестър Юнайтед.

След 39 мача и 8 гола, включително първия гол срещу Милуол на финала за купата на Англия, Кристиано е избран за носител на приза на Сър Мат Бъзби за играч на сезона за 2003/2004г.

Въпреки страхотното му представяне на Евро 2004 с Португалия, втория му сезон с Юнайтед не е толкова впечатляващ колкото първият. Роналдо навлиза във форма през втората половина на сезон 2004/2005 и изиграва 50 мача като бележи 9 гола.

През сезон 2005/2006 Роналдо отново пази добрите си игри за втората половина на сезона.Вкарва гола на сезона за Юнайтед срещу Портсмут, отбелязва и един от четирите гола за "червените дяволи" на финала за Карлинг Къп и завършва сезона с 12 гола в 47 срещи.

Кристиано Роналдо постоянно подобрява играта си и още на 21 години се вижда като ключов играч за бъдещи успехи на Манчестър Юнайтед.

 
 
 
This website is in no way authorised by Manchester United PLC. © Copyright by mmaster 2005. All Rights Reserved.