ДАРЪН ФЛЕТЧЪР
 

 

 

24. ДАРЪН ФЛЕТЧЪР

 

През Май 2000 Флечър е готов да бъде включен в групата на Юнайтед за гостуването на Вила Парк, но правилата на футболната асоциация и статута му на ученик, попречват на младока.

Шотландеца се присъединява официално към Юнайтед през Юли 2000г, но серия от контузии пречат на развитието му.Прави дебюта си през Март 2003г. срещу Базел, а само година по-късно изиграва 35 мача за "червените дяволи".

Зрялостта на играта, която Флечър показва впечтлява всички и скоро халфа намира място до Рой Кийн, от когото научава много неща за играта.

Дарън намира място и в състава на Шотландия като бележи гола срещу Литва, който праща страната му на плей-оф за Евро 2004, а по-късно през сезона става най-младият капитан в историята на Шотландия едва 20-годишен.

През сезон 2004/2005 Флечър вкарва първия си гол на Олд Трафорд при победата над Мидълзбро с 2-0.Присъствието на халфа в плановете на Сър Алекс се доказва с включването на Дарън в титулярния състав за мача с Арсенал на финала за купата на Англия.

Шотландеца отбелязва победния гол срещу отбора на Челси през Ноември 2005г, вкарвайки страхотен гол с глава, който прекъсва серията на столичани от 40 мача без загуба.Това е едва четвъртият гол на Флечър за червените.Ако успее да подобри този аспект от играта си Дарън със сигурност ще влиза все по-често в игра.

 
 
 
This website is in no way authorised by Manchester United PLC. © Copyright by mmaster 2005. All Rights Reserved.