ЕДВИН ВАН ДЕР СААР
 

 

 

19. ЕДВИН ВАН ДЕР СААР

Фланелката с номер 1 в състава на Юнайтед имаше доста кандидати след като Петер Шмайхел освободи мястото й през 1999.Стройният холандец се счита за вратарят ,доближил се най-много до величието на Шмайхел, от 1999 насам.

Преминал през 2005г. от Фулъм с неразкрита трансферна сума, Ван Дер Саар носи всичкият опит, който очаквате да видите от играч с най-много мачове в историята за националния отбор на Холандия.

През първият си сезон на Олд Трафорд Саар започва в почти всички от 56те мача на Юнайтед за сезона като пропуска само 5 срещи.Холандският вратар записва 24 срещи без допуснат гол.

Ван Дер Саар печели Купата на УЕФА и Шампионската лига с Аякс през 1992 и 1995 преди да премина в Ювентус. Също така в актива му са 4 титли на Холандия и 3 купи на страната.

С пристигането на Джанлуиджи Буфон на Деле Алпи, Саар чувства заплаха за титулярното място и решава да премине във Фулъм през 2001г за 5 милиона паунда.След 4 сезона на Крейвън Котидж Юнайтед започват да се интересуват от холандеца.

Солидното представяне на Саар и надеждността му са едни от плюсовете за Манчестър Юнайтед през сезона.Въпреки свойте години, се очаква Саар да изкара още няколко сезона на Олд Трафорд.

 
 
 
This website is in no way authorised by Manchester United PLC. © Copyright by mmaster 2005. All Rights Reserved.