ГАРИ НЕВИЛ
 

 

 

02. ГАРИ НЕВИЛ

Гари Невил принадлежи на елитна група от играчи, които имат над 500 мача за Манчестър Юнайтед.

Защитникът изиграва своят мач номер 500 през сезон 2005/2006.През същия сезон е избран за капитан на отбора след напускането на Рой Кийн.Невил е един от най-постоянните и отдадени на отбора играчи откакто се налага в Юнайтед през сезон 1994/1995.

Той излиза за всеки мач отказвайки да мисли за възможността да загуби.Феновете го обожават заради това негово качество.Силната му обич към клуба се проявява през месец Януари 2006 когато след гола в последната минута на Фърдинанд, който носи победата на "червените дяволи", Невил изразява радостта си по-много буен начин пред феновете на Ливърпул.Заради тази своя постъпка тои е глобен с 5000 паунда.

През 2006 година Гари печели първия си трофей като капитан на отбора-Карлинг Къп.За последно Юнайтед печелят този турнир през Април 1992 когато Невил е още в легендарният младежки отбор, от който излизат още Дейвид Бекъм, Ники Бът, Райън Гигс и Пол Сколс.

Невил се надява да последва Брайън Робсън, Стив Брус, Ерик Кантона и Рой Кийн и да стане петият капитан на Юнайтед, който вдига титлата на Висшата лига на Англия. Силната амбиция на Гари, заедно с желанието му да дава всичко от себе си на терена и да изисква същото от съотборниците си, ще бъде със сигурност сериозен аргумент за спечелването на шампионата.

 
 
 
This website is in no way authorised by Manchester United PLC. © Copyright by mmaster 2005. All Rights Reserved.