ДЖОН ОШЕЙ
 

 

 

22. ДЖОН ОШЕЙ

Когато О'Шеа влезе като резерва в дебюта си срещу Ливърпул през Ноември 2001, феновете от Коп го приветстват с "топлото": "Кой по-дяволите си ти?" Скоро, те и останалата част от страната научават кой всъщност е Джон О'Шеа.

През първия си цял сезон-2002/2003, ирландеца е абсолютно откритие по левия фланг на защитата.Спринтирайки неуморно напред и назад по крилото, без притеснение финтирайки всеки, който се опитва да го спре (най-запомнящ се е финта срещу Фиго), О'Шеа е една от звездите на отбора при титлата от 2003г.

За жалост, както често става с младите звезди във втория им сезон,представянето на защитника през сезон 2003/2004 съвсем не е толкова добро.С пристигането на Габриел Хайнце през лятото на 2004г, О'Шеа е принуден да търси други постове, на които може да играе.

Това не се оказва трудно, понеже ирландеца има способността да играе почти навсякъде.Той притежава страхотен баланс, точен пас и физическа сила, които му позволяват да се изтегли по-напред и да заиграе в халфовата линия.

През сезон 2004/2005 играе както в защитен план , така и в центъра на терена, а през следващия сезон се установява като халф, формирайки много ефективно партньорство с Райън Гигс, което е основата за успеха на Юнайтед в края на сезона.

 
 
 
This website is in no way authorised by Manchester United PLC. © Copyright by mmaster 2005. All Rights Reserved.