ЛУИС САХА
 

 

 

09. ЛУИС САХА

След обещаващ старт послеван от не толкова убедителни игри, феновете на Юнайтед виждат най-доброто от Саха чак през 2005/2006г.

Луис пропуска сезона до Ноември поради контузия като се завръща с гол срещу Уест Бромич в 3тия кръг на Карлинг Къп.В следващия кръг бележи нови 2 гола срещу Бирмингам, а на 1/2 финала бележи и в двата мача срещу Блекбърн.

Страхотната му форма му печели титулярното място срещу Уигън на финала в Кардиф, където той оправдава доверието на Фъргюсън с добра игра и гол във вратата при победата с 4-0.

Продукт на френската школа, Саха привлича вниманието на Юнайтед след 4 години във Фулъм и преминава на Олд Трафорд през Януари 2004.Веднага след пристигането си бележи срещу Саутхептън и завършва сезона с 14 мача и 7 гола.Играе за Франция на Евро 2004.

Комбинацията от контузии и пристигането на Рууни и Алън Смит прави втория сезон на Саха не особено успешен за него.Изиграва само 22 мача и бележи 2 гола.

Саа завършва сезон 2005/2006 с 14 гола в 30 мача.Понастоящем феновете на Юнайетд виждат най-доброто от французина и се надяват контузиите да спрат да го преследават.

 
 
 
This website is in no way authorised by Manchester United PLC. © Copyright by mmaster 2005. All Rights Reserved.