МИКАЕЛ СИЛВЕСТРЕ
 

 

 

27. МИКАЕЛ СИЛВЕСТРЕ

Силвестър е един от най-опитните играчи в състава на Сър Алекс Фъргюсън, играейки в средно по 50 мача на сезон в 7-годишната си кариера на Олд Трафорд.

Това забележително постижение се дължи най-вече на способността на французина да играе на 2 различна поста в отбраната-централен защитник и ляв бек.

С това свое качество, Микаел оцелява при идването на нови попълнения и става безценнен при наличието на наказани или контузени играчи.По време на втората половина на сезон 2005/2006 Силвестър се бори за мястото си с Габриел Хайнце, а в центъра на защитата оперират Видич и Фърдинанд.Завръщането му на левия фланг помага на французина да покаже уменията си в атака, като пример за това е прецизното центриране от негова страна за гола на Рууни срещу Арсенал през Април 2006г.

По-късно защитника описва този мач срещу "артилеристите" като най-добрия в кариерата му." Бях изправен срещу Емануел Адебайор и Александър Хлеб, но успях да изпълня задачите си.Бях много мотивиран и това ми помогна да се представя добре", споделя след мача Силвестър.

Микаел вярва, че този негов мач му помага да получи повиквателна за състава на Франция за световното първенство в Германия през 2006г. след почти 18 месеца без международен мач.Неговата издръжливост е също фактор, като единствено Фърдинанд и Уейн Рууни изиграват повече мачове през сезон 2005/2006.

 
 
 
This website is in no way authorised by Manchester United PLC. © Copyright by mmaster 2005. All Rights Reserved.