ЛУИС КАРЛОС АЛМЕЙДА ДА КУНЧА (НАНИ)
 

 

 

17. ЛУИС КАРЛОС АЛМЕЙДА ДА КУНЧА (НАНИ)

Нани Луис Карлос Алмейда да Кунча ще се цели да постигне успехите на сънародника си Кристиано Роналдо в своята кариера на Олд Трафорд.

Нани се присъединява към отбора през Юли 2007г за необявена сума от Спортинг Лисабон след като известно време е следен от Сър Алекс Фъргюсън и скаутите на Юнайтед.

След дебюта си за мъжкия отбор на Спортинг на 18 години, полузащитникът изиграва 29 мача през сезон 2006/2007 и бележи 5 пъти. По време на престоя си в португалския тим играе и в Шампионската лига, а през 2007г печели купата на страната.

Играе за Португалия по време на Европейското първенство за младежи в Холандия през 2007г. Роденият на островите Капе Верде футболист изиграва 5 мача за мъжете на Португалия преди да премине в Манчестър Юнайтед като бележи при дебюта си срещу Дания през Септември 2006г.Нани играе основно по лявото крило, но може и да играе на други офанзивни позиции.

Съществуват очевидни прилики между Роналдо и Нани като от младия португалец се очаква да постигне стандарта на сънародника си.

Помощник-треньорът на Португалия Пауло Соуса очаква крилото да бъде много успешен на острова. "Нани е експлозивен и много силен физически. Притежава отлична скорост и ще бъде страхотен трансфер за Юнайтед. Мисля, че през следващите 5 или 10 години, той и Кристиано Роналдо ще бъдат най-добрите играчи в света."

Преминаването на Нани на Олд Трафорд без съмненение има нещо общо и с Карлос Кейрош. Асистент-мениджъра на червените помогна на Роналдо да се аклиматизира към Англия и да подобри играта си и сега се очаква да нарпави същото и с младока.

 
 
 
This website is in no way authorised by Manchester United PLC. © Copyright by mmaster 2005. All Rights Reserved.