НЕМАНЯ ВИДИЧ
 

 

 

15. НЕМАНЯ ВИДИЧ

 

Неманя Видич е непреодолимо препятствие за всеки нападател.Сърбинът е централен защитник притежаващ всички качества необходими за играч на този пост в Юнайтед.

Видич започва кариерата си в Цървена Звезда Белград като се присъединява към отбора на 19 години в лятото на 2001 и изиграва 22 мача през първия си сезон.Лидерските му качества му помагат да вземе капитанската лента в сръбския гранд.След 3 успешни години като капитан, изигравайки 67 мача и с 12 гола в актива си, Неманя завършва кариерата си в Цървена Звезда с дубъл в Сърбия.През Август 2004 преминава в редиците на Руския Спартак Москва.Само след 39 мача и 4 гола Юнайтед показват интерес към играча.

"Червените дяволи" обявяват официално трансфера на 25 Декември 2005.След като преминава през специална програма, с която да възвърне формата си, която губи след края на сезона в Русия, Видич започва да показва класата си.

След перфектен шпагат срещу Ван Перси, сърбина дава начало на атака за Юнайтед, която завършва с гол на Рууни при победата с 2-0 над Арсенал през Април 2006г.Това е само загатка за класата на Видич и за това, което ще показва занапред.Неманя играе важна роля и за защитата на Сърбия, която допуска само 1 гол в квалификациите за световното първенство в Германия. За жалост контузия му попречва да вземе участие в мачовете на Сърбите на финалите.

 
 
 
This website is in no way authorised by Manchester United PLC. © Copyright by mmaster 2005. All Rights Reserved.