ПАТРИС ЕВРА
 

 

 

03. ПАТРИС ЕВРА

 

Юнайтед се преборват с конкуренцията на Ливърпул,Арсенал и Интер за да подсигурят услугите на френския бек Патрис Евра на 10-ти Януари 2006 година.

Пристигането на защитника, дни след привличането на Неманя Видич подсказа за намерението на Сър Алекс Фъргюсън да затегне защитата си, която отслабна поради дългосрочното отсъствие на Габриел Хаинце.

Въпреки само на 24 години,когато се присъедини към "червените дяволи", Евра вече е играл 5 пъти за Франция, капитан на Монако, където се доказва като бърз и атакуващо-ориентиран играч, способен да играе и като ляв-халф.

Евра започва кариерата си в Италия, след като скаут от Масала го забелязва в Ле Ули, същото предградие на Париж в което е израстнал Тиери Анри.След един сезон в Серия С1,той се мести в серия Б ,присъединявайки се към Монца. През 2000 г. Ница го кара да се завърне във Франция и го преквалифицирала от ляво крило във ляв бек. След два сезона той бива привлечен от Монако.

Евра отново изпитва трудност да се адаптира към по-големия отбор. Печели купата на френската лига през 2003. След това помага на Монако да стигне до финала на Шампионската лига , преди да загубят от Порто с 3:0.
Първият му мениджър в Монако Дидие Дешан казва "Той ме убеди, че трябва да побеждаваме на всяка цена"

 
 
 
This website is in no way authorised by Manchester United PLC. © Copyright by mmaster 2005. All Rights Reserved.