ПОЛ СКОЛС
 

 

 

18. ПОЛ СКОЛС

 

Като играч, е нужно да притежаваш редки и специални футболни качества, за да впечатлиш великият Боби Чарлтън.Легендата на Юнайтед дава перфектното описание на Сколс: "Той винаги държи ситуацията под контрол и притежава изключителна точност при подаванията си, играч, който гледам с удоволствие.

Част от новата вълна таланти, която ражда Бекъм, Гигс, Бът и братята Невил, роденият в Селфърд Сколс бележи 2 пъти в дебюта си срещу Порт Вейл за купата на лигата през сезон 1994/1995 и в първия си мач в лигата срещу Ипсуич.

Англичанина преживява златни сезони на Олд Трафорд включително годините 1995/1996 когато печели дубъл и замества Кантона като завършва на второ място в голмайсторската листа на "червените дяволи" с 14 гола.Сколс е основа за требъла на Манчестър Юнайтед през 1999г. макар, че пропуска финала на шампионската лига заради наказание.В последната титла на Англия от 2003г. 20-те гола на Пол Сколс са жизнено важни.В днешно време грешен пас на Сколс остава една от най-редките гледки по терените.

Колекцията му от 14 медала спечелени с Юнайтед е надмината от само 5 играчи в историята на "червените дяволи" като от тях само Райън Гигс все още е по терените.През сезон 2005/2006 очна травма пречи на Сколс да вземе участие в доста от мачовете на отбора от Олд Трафорд, но задоволството , с което феновете на отбора го посрещат при завръщането му в игра в последния мач на сезона срещу Чарлтън, показва, че той завинаги остава в сърцата им.В момента халфа се намира в топ 10 на играчите с най-много мачове и в топ 12 на голмайсторите в историята на клуба и със сигурност е един от най-големите таланти в историята на Манчестър Юнайтед.

 
 
 
This website is in no way authorised by Manchester United PLC. © Copyright by mmaster 2005. All Rights Reserved.