ТОМАС КУШЧАК
 

 

 

29. ТОМАС КУШЧАК

Най-новото попълнение на вратарския пост в Юнайтед пристига на Олд Трафорд с ясната идея какво е необходимо да направи, за да си осигури място в първия отбор.

С оцеляването на Уест Бромич заложено на карта, Кушчак влиза в игра, като смяна на контузения Ръсел Хаулт, през Май 2005г на Олд Трафорд. Юнайтед водят с гола на Гигс в 21-вата минута, но серия от спасявание на поляка не позволява на "червените дяволи" да увеличат преднината си.Дузпата, която Ърншоу превръща в гол, донася ценна точка за Уест Бромич.

През следващия сезон Кушчак се превръща в първи избор за вратар и въпреки отпадането на отбора му от Премиършип не остава незабелязан.Манчестър Юнайтед води безмилостна борба за подписа на поляка през лятото на 2006г. като след 3 отказани оферти, вратаря най-накрая преминава на Олд Трафорд на 10 Август 2006г.Първоначалната сделка е за наем на играча до края на сезона с опция за 3-годишен договор в края на шампионата.

Трансфера на Кушчак в Юнайтед прекъсва две-годишният престой на вратаря в Уест Бромич, след като пристига през 2004г. от немския Херта Берлин.Прави дебют в Англия през Септември 2004г. срещу Фулъм.

Дебютира за националния отбор на Полша срещу Малта през Декември 2003г. на 21 години след 14 мача за младежкия състав на страната си.Взема участие на световното първенство в Германия където обаче е резерва на Артур Боруц.

 
 
 
This website is in no way authorised by Manchester United PLC. © Copyright by mmaster 2005. All Rights Reserved.